Cookie Policy
You are here:
  • Data e hyrjes në fuqi: 10 / Janar / 2020

 

Kjo politikë e cookie-t shpjegon se si  INSTITUTE OF COGNITIVE BEHAVIORAL THERAPY (” Kompania “, ” ne ” dhe ” tonë “) përdor cookie dhe teknologji të ngjashme për t’ju njohur kur vizitoni uebfaqen tonë www.icbt. al.
Ai shpjegon se cilat janë këto teknologji dhe pse ne i përdorim ato, si dhe të drejtat tuaja për të kontrolluar përdorimin tonë të tyre.
Në disa raste, ne mund të përdorim cookie-t për të mbledhur informacion personal, ose që bëhen informacion personal nëse i kombinojmë me informacione të tjera.

 

1. Cfarë janë cookies?
Cookies janë skedarë të vegjël të të dhënave që vendosen në kompjuterin tuaj ose pajisjen celulare kur vizitoni një faqe në internet. Cookies përdoren gjerësisht nga pronarët e faqeve të internetit në mënyrë që t’i bëjnë faqet e tyre të internetit të funksionojnë, ose të punojnë më me efikasitet, si dhe të japin informacione për raportimin.

Cookies të vendosura nga pronari i faqes së internetit  INSTITUTE OF COGNITIVE BEHAVIORAL THERAPY quhen “cookie të palëve të para”. Cookies të vendosur nga palë të ndryshme nga pronari i faqes në internet quhen “cookie të palëve të treta”. Cookies të palëve të treta mundësojnë që tiparet ose funksionalitetet e palëve të treta të sigurohen në ose përmes faqes së internetit (p.sh. reklamimi, përmbajtja interaktive dhe analitika). Palët që vendosin këto cookie të palëve të treta mund të njohin kompjuterin tuaj të dy kur vizitojnë uebfaqen në fjalë dhe gjithashtu kur vizitojnë disa faqe të tjera të internetit.

 

2. Pse përdorim cookie-t?
Ne përdorim cookie të palës së parë dhe të tretë për disa arsye. Disa cookie janë të nevojshme për arsye teknike në mënyrë që Uebfaqet tona të funksionojnë, dhe ne i referojmë këto si cookie “thelbësore” ose “rreptësisht të nevojshme”. Cookie të tjera gjithashtu na mundësojnë të gjurmojmë dhe të synojmë interesat e përdoruesve tanë për të përmirësuar përvojën në Prona tona Online. Palët e treta shërbejnë cookie-t përmes Uebfaqeve tona për reklamim, analitikë dhe qëllime të tjera. Kjo përshkruhet më në detaje më poshtë.

Llojet specifike të cookies të palës së parë dhe të tretë të shërbyer përmes Uebfaqeve tona dhe qëllimet që ata kryejnë janë përshkruar më poshtë (ju lutem vini re se cookie-t specifike të servuara mund të ndryshojnë në varësi të Karakteristikave specifike në internet që vizitoni):

 

3. Si mund t’i kontrolloj cookies?
Ju keni të drejtë të vendosni nëse do të pranoni ose refuzoni cookies. Ju mund të ushtroni të drejtat tuaja të cookie-tve duke vendosur preferencat tuaja në menaxherin e pëlqimit të cookie-t. Menaxheri i Pajtueshmërisë së Cookie ju lejon të zgjidhni cilat kategori të cookies i pranoni ose refuzoni. Cookies thelbësore nuk mund të refuzohen pasi ato janë rreptësisht të nevojshme për t’ju ofruar shërbime.

Menaxheri i Pëlqimit të Cookie-s mund të gjendet në flamurin e njoftimeve dhe në faqen tonë të internetit. Nëse vendosni të refuzoni cookies, mund të përdorni ende faqen tonë të internetit, megjithëse qasja juaj në disa funksionalitete dhe fusha të faqes sonë të internetit mund të jetë e kufizuar. Ju gjithashtu mund të vendosni ose ndryshoni kontrollet e shfletuesit tuaj të internetit për të pranuar ose refuzuar cookies. Si mjetet me të cilat mund të refuzoni cookies përmes kontrollit të shfletuesit tuaj të internetit ndryshojnë nga shfletuesi në shfletues, duhet të vizitoni menunë e ndihmës të shfletuesit tuaj për më shumë informacion.

Për më tepër, shumica e rrjeteve të reklamimit ju ofrojnë një mënyrë për të hequr dorë nga reklamimi i synuar. Nëse dëshironi të mësoni më shumë informacion, vizitoni  www.aboutads.info/choices/  ose  www.youronlinechoices.com .

Llojet specifike të cookies të palës së parë dhe të tretë të shërbyer përmes Uebfaqeve tona dhe qëllimet që ata kryejnë janë përshkruar në tabelën më poshtë (ju lutem vini re se cookies specifike të  servuara mund të ndryshojnë në varësi të Karakteristikave të veçanta në internet që vizitoni).

 

4. Cookies thelbësore të faqes në internet:
Këto cookie janë rreptësisht të domosdoshme për t’ju siguruar shërbime të disponueshme përmes Uebfaqeve tona dhe për të përdorur disa nga karakteristikat e tij, të tilla si qasja në zona të sigurta.

 

5. Analizat dhe cookies:
Këto cookie grumbullojnë informacione që përdoren ose në formë agregate për të na ndihmuar të kuptojmë se si po përdoren Uebfaqet tona ose sa janë efektive fushatat tona të marketingut, ose për të na ndihmuar të rregullojmë Uebfaqet tona për ju.

 

6. Cookie për reklamim:
Këto cookie përdoren për t’i bërë mesazhet reklamuese më të rëndësishme për ju. Ata kryejnë funksione si parandalimi i rishfaqjes së së njëjtës reklamë të vazhdueshme, duke siguruar që reklamat shfaqen siç duhet për reklamuesit, dhe në disa raste zgjedhjen e reklamave që bazohen në interesat tuaja.

 

7. Cookie të paklasifikuara:
Këto janë cookie-t që nuk janë kategorizuar ende. Ne jemi në proces të klasifikimit të këtyre cookies me ndihmën e ofruesve të tyre.

 

8. Po në lidhje me teknologjitë e tjera të ndjekjes, si fenerët në internet?
Cookies nuk janë mënyra e vetme për  të njohur ose ndjekur vizitorët në një faqe në internet. Ne mund të përdorim teknologji të tjera, të ngjashme, herë pas here, si fenerët në internet (ndonjëherë të quajtura “pixel tracking” ose “gifs qartë”). Këto janë skedarë të vogël grafikësh që përmbajnë një identifikues unik që na mundësojnë të njohim kur dikush ka vizituar Uebfaqet tona ose ka hapur një e-mail duke përfshirë ato. Kjo na lejon, për shembull, të monitorojmë modelet e trafikut të përdoruesve nga një faqe brenda një faqe në internet në tjetrën, për të ofruar ose komunikuar me cookie-t, për të kuptuar nëse keni ardhur në uebfaqe nga një reklamë në internet e shfaqur në një uebfaqe të palëve të treta, për të përmirësuar performancën e faqes dhe për të matur suksesi i fushatave të marketingut me postë elektronike. Në shumë raste, këto teknologji mbështeten në cookies për të funksionuar siç duhet, dhe kështu që rënia e cookies do të dëmtojë funksionimin e tyre.

 

9. A përdorni cookie flash ose objekte të përbashkëta lokale?
Uebfaqet gjithashtu mund të përdorin të ashtuquajturat “Flash Cookies” (i njohur gjithashtu si Objektet e Ndara lokale ose “OSSH”) për të, midis të tjerave, të mbledhin dhe ruajnë informacione në lidhje me përdorimin tuaj të shërbimeve tona, parandalimin e mashtrimit dhe për operacionet e tjera të sitit.

Nëse nuk doni Flash Cookies të ruajtur në kompjuterin tuaj, ju mund të rregulloni cilësimet e Flash player tuaj për të bllokuar ruajtjen e Flash Cookies duke përdorur mjetet që përmbahen në Panelin e Cilësimeve të Ruajtjes në  Internet . Ju gjithashtu mund të kontrolloni Flash Cookies duke shkuar te  Paneli i Cilësimeve të Ruajtjes Global  dhe duke  ndjekur udhëzimet (të cilat mund të përfshijnë udhëzime që shpjegojnë, për shembull, se si të fshini Cookies Flash ekzistuese (referuar “informacionit” në faqen Macromedia), si të parandaloni Flash LSO nga vendosja në kompjuterin tuaj pa u kërkuar tuaj, dhe (për Flash Player 8 dhe më vonë) si të bllokoni Flash Cookies që nuk janë dorëzuar nga operatori i faqes ku jeni në atë kohë).

Ju lutemi vini re se vendosja e Flash Player për të kufizuar ose kufizuar pranimin e Flash Cookies mund të zvogëlojë ose pengojë funksionalitetin e disa aplikacioneve Flash, duke përfshirë, potencialisht, aplikacione Flash të përdorura në lidhje me shërbimet tona ose përmbajtjen në internet.

 

10. A ju shërben reklamimi në shënjestër?
Palët e treta mund të shërbejnë cookie-t në kompjuterin tuaj ose pajisjen celulare për të shërbyer reklamat përmes Uebfaqeve tona. Këto kompani mund të përdorin informacione në lidhje me vizitat tuaja në këtë dhe në faqet e tjera të internetit për të siguruar reklama përkatëse në lidhje me mallrat dhe shërbimet që ju interesojnë. Ata gjithashtu mund të përdorin teknologji që përdoret për të matur efektivitetin e reklamave. Kjo mund të realizohet nga ata duke përdorur cookie-t ose beacons në internet për të mbledhur informacion në lidhje me vizitat tuaja në këtë dhe faqet e tjera në mënyrë që të sigurojnë reklama përkatëse në lidhje me mallrat dhe shërbimet me interes potencial për ju. Informacioni i mbledhur gjatë këtij procesi nuk na mundëson neve ose atyre që të identifikojnë emrin tuaj, detajet e kontaktit ose detaje të tjera që ju identifikojnë direkt nëse nuk vendosni t’i siguroni këto.

 

11. Sa shpesh do të azhornoni këtë Politikë të Cookie-t?
Ne mund të azhurnojmë  herë pas here këtë Politikë të Cookie-t për të pasqyruar, për shembull, ndryshimet në cookie-t që përdorim ose për arsye të tjera operative, ligjore ose rregullatore. Prandaj, ju lutemi rishikoni rregullisht këtë Politikë Cookie për të qëndruar të informuar në lidhje me përdorimin tonë të cookies dhe teknologjive të lidhura.

Data në krye të kësaj Politike të Cookie tregon kur ajo u azhurnua për herë të fundit.

 

12. Ku mund të marr informacione të mëtejshme?
Nëse keni ndonjë pyetje në lidhje me përdorimin tonë të cookies ose teknologjive të tjera, ju lutemi na shkruani në postën elektronike:

E-mail:  info@icbt.al